dscf28055-ciuhandu-2Baia Mare, 6 februarie 2009, alături de Gheorghe Ciuhandu şi Lucian Morar

La alegerile locale din iunie 2008, PNŢCD a obţinut în Maramureş doi primari, Lucian Morar în oraşul Ulmeni şi Vasile Costinaş în comuna Oarţa de Jos. Deşi au avut numeroase oferte de a candida pe  listele partidelor parlamentare, atât Lucian Morar cât şi Vasile Costinaş au rămas în PNŢCD şi au câştigat alegerile în turul doi de scrutin, învinşii acestora fiind candidaţi aparţinând partidelor parlamentare.

 “Îndrăzneala”  acestor oameni nu prea este trecută cu vederea de către învinşii din alegeri. Metoda uzuală de “pedepsire” a primarilor ţărănişti, nu numai în Maramureş, constă în omiterea localităţilor conduse de aceştia de la repartizarea sumelor din rezerva bugetară pentru echilibrarea bugetelor locale. De acest “tratament” s-a “bucurat” deseori şi primarul ţărănist al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu. 

 Consider că  aceste metode de „pedepsire” a primarilor care nu aparţin partidelor aflate la putere, dăunează în primul rând cetăţenilor. Alegerile europarlamentare sunt aproape iar eventualele încercări de răzbunare politică, prin alocări preferenţiale de fonduri guvernamentale, nu vor fi trecute cu vederea de către alegătorii din Ulmeni, Oarţa de Jos ,Timişoara sau alte localităţi a căror primari nu sunt „agreaţi” de guvernanţi.

 

Reclame