latina12

Si tacuisses,philosophus mansisses (Boetius).

(Dacă tăceai filozof rămâneai)

Proverb respectat cu sfinţenie de  Petru Godja, deputat în  3 legislaturi, care a luat cuvântul în plenul Camerei de 4 ori în 12 ani, de trei ori cu ocazia depunerii jurământului şi odată când a rostit: ”închideţi uşa că-i curent.”
                  

 Dum spiro, spero.
(Cât timp respir, sper)

Gheorghe Şiman, lider  ţărănist, care atâta timp cât trăieşte, speră în revigorarea PNŢCD.

                  

Audiatur et altera pars (Seneca)

(Să fie ascultată şi cealaltă parte)

Proverb potrivit lui Ioan Codrut Sereş. După ce i-au fost ascultate telefoanele, le urează SRI-iştilor să fie “ascultaţi”  de doctori cu stetoscopul.

                   

Facile dictu, difficile factu.

(Uşor de zis, greu de făcut )

Emil Ambruş, liderul PNGCD Maramureş, care in campania electorală era  convins că războinicul luminii (electrice) … din Ferentari, putea să rezolve problemele maramureşenilor, numai cu banii strânşi din oierit şi… fraierit M.Ap.N. Ce-i drept, episodul valiza de la Cluj a cam făcut prăpăd in stâna lui Gigi.

                   

Asinus asinorum in sccula scculorum.
(Măgarul măgarilor în secolele secolelor)

Miron Mitrea, prietenul PSD-iştilor maramureşeni, care a declarat: „Le-am recomandat colegilor mei de la Bacău să procedeze ca în Vrancea: să dubleze capacitatea puşcăriilor. Vrem să respectăm drepturile omului şi să facem astfel incât ţărăniştii să doarmă câte unul in pat”.

                   

Cine a trădat o dată o va face şi a doua oară

Proverbul se potriveşte  liderului PDL-ist  Mircea Radu Munteanu, fost ţărănist, fost liberal.Conducerea PDL-ului din Maramureş trebuie să stea cu ochii pe ex-liderul ţărănisto-liberal, Mircea Radu Munteanu, ca pe butelia de aragaz. Acesta poate sării oricând din barca democrat-liberală în alte bărci care plutesc pe valurile politicii maramureşene.

                       

Favente linguis!

(Păziţi-vă limbile)

Îndemn valabil pentru liderii PDL Maramureş. Nicio vorbă rea despre  Traian Boc sau Emil Băsescu, dacă doresc să păstorească în continuare „deconcentratele”  maramureşene.

                  

Homines quo plura habent, eo ampliora cupiunt (Justinian).

( Omul, cu cât are mai mult, cu atât îşi doreşte şi mai mult )

Ex-deputatul liberal Ioan Hoban, care plănuia să extindă (G)oaza Italiană  până la … picioarele minerului de pe statuia din faţa fostei Centrale a Minelor.

                  

Acta, non verba ! (Fapte nu vorbe)        

Proverb potrivit PRM-iştilor, care de 18 ani tot promit puşcării pentru mafioţi şi execuţii pe stadioane. Având în vedere faptul că stadionul Dealul Florilor din Baia Mare stă să se dărâme, recomandăm PRM-istilor maramureşeni să renunţe la executiile pe stadioane şi să se apuce de o activitate mult mai europeană  respectiv, … asomarea porcilor (aducerea în starea de inconstienţă a animalului ce urmează a fi tăiat).

 

Ion Beuca – scrib la ţărănişti

DEX : SCRIB  (Scriitor sau gazetar, de obicei aservit unui partid politic)

Anunțuri