Foto 1.

groapa1

Foto 2.

 groapa21

No, aşe mai mere!

cjpeg2

Vreme de primăvară şi în Maramureş!. Şi aşa cum ghioceii şi brănduşele, răsar pe marginea drumurilor, pe mijlocul şoselelor maramureşene, “înfloresc” gropile. La câte gropi au apărut pe drumurile maramureşene, se pare că drumarii vor avea cea mai bună „recoltă” din ultimii ani.

Spre mirarea şoferilor, gropile din carosabil apar  parcă peste noapte. Acolo unde ieri puteai circula fără grijă, astăzi dai cu  autovehicolul de aşa zisul asfalt, de‑ţi aduci aminte de toate datoriile pe care le ai de achitat în aceste vremuri de criză.

Gropile sunt fie foarte mari, fie mici şi dese, aşa încât nu poţi să le ratezi pe toate. Degeaba incerci să le ocoleşti sau să le “călăreşti” că tot dai în gropi, chiar dacă nu eşti prost … în domeniul şoferiei.

Am constatat faptul că gropile din asfalt afectează direct  Ministerul doamnei Elena Udrea. Turiştii care ne vizitează judeţul, sunt mai degrabă atenţi la “craterele” din asfalt decât la peisajul mirific maramureşean.

Ce-i drept şi alţii au gropi în asfalt, (foto 1), numai că acestea sunt desenate iar la venirea serii… se demonteză, (foto2).

Consolarea şoferilor care străbat drumurile din Maramureş, constă în faptul că şi parlamentarii, şefii de la judeţ sau primarii, dau cu maşinile lor în aceleaşi gropi. Baiul este că maşinile demnitarilor se repară cu bani publici iar cele ale şoferilor de rând, cu bani din bugetul familial nerectificat.

 

Reclame