img_96991

Adversarii ţărăniştilor încearcă să acrediteze ideea că partidul este lipsit de resurse umane. În opinia mea, cel puţin 6 personalităţi din PNŢCD pot candida cu succes la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an:

Doru Năsui, prim-vicepreşedinte PNŢCD, ales la Congresul Extraordinar din 24 august 2008, preşedintele „România-NATO Alliance”(Alianţa România-NATO), organizaţie care s-a dizolvat după atingerea obiectivului, respectiv integrarea României în NATO. Originar din Maramureş, el provine dintr-o familie de foşti detinuti politici. În prezent,  este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri români din SUA şi conduce American International Radio Inc., cel mai mare distribuitor Motorola din lume.

Gheorghe Ciuhandu, preşedintele Comitetului Naţional de Conducere a PNŢCD, doctor-inginer, conferenţiar, primar al municipiului Timişoara din 1996, Gheorghe Ciuhandu este un nume respectat în Timişoara şi in noua Românie după evenimentele din decembrie ’89. Este un anticomunist pur-sânge. Provine dintr-o familie de dascăli şi de luptători pentru adevăratele valori româneşti, bunicul sau luând parte la Marea Unire, după care a fost deputat şi membru de onoare al Academiei.

Radu Sârbu, preşedintele PNŢCD, ales la Congresul Extraordinar din 24 august 2008. Între octombrie 1998 si decembrie 2000 a fost preşedinte al Consiliului de Administratie al Fondului Proprietatii de Stat, calitate în care a condus activitatea de privatizare din  intreaga ţară. În acea perioadă a fost asanată economia naţională, prin restructurarea intreprinderilor cu pierderi. Consecutiv măsurilor hotarate ale FPS din acea perioada, economia româneasca a reuşit să se relanseze pe o bază sănătoasă. Anul 2000 a fost primul în care ponderea sectorului privat în realizarea produsului intern brut a devenit majoritară. PIB-ul României s-a triplat in doar opt ani.

Ion Caramitru, cunoscut actor, vicepreşedinte PNŢCD, ales la Congresul Extraordinar din 24 august 2008, ministru al Culturii in perioada 1996-2000. Este director la Teatrul Naţional Bucureşti şi preşedintele Uniunii Teatrale din România. Participant la Revoluţia din 1989, plasat mai apoi în opoziţie cu fostul preşedinte Ion Iliescu. Este vicepreşedinte al Asociaţiei revoluţionarilor fără privilegii.

Alexandru Herlea, vicepreşedinte PNŢCD, ales la Congresul Extraordinar din 24 august 2008 Şi-a obtinut titlul de doctor in istoria stiintei si tehnicii in Franţa, după care a efectuat studii post-doctorale in Statele Unite. Este profesor universitar în Franţa, cercetător si profesor asociat la Smithsonian Institute, Universitatile Michigan, Harvard, Princenton si Pennsylvania din Statele Unite. Ministru pentru Integrare Europeană între 1996-1999 şi şeful misiunii României pe lângă Uniunea Europeană între 2000-2001. Este comandor al Legiunii de Onoare – Franţa. Descendent al unei vechi familii transilvane care a jucat un rol important in viata politica, religioasa si culturala a Romaniei.

În discuţie ar mai putea intra şi Victor Ciorbea, fost prim-ministru al României.

„Adriane, ce blestemat e poporul român să aleagă între doi comunişti” … – spunea Traian Băsescu acum patru ani ! Poate că în anul de graţie 2009, unul din ţărăniştii enumeraţi mai sus, va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă iar românii nu vor mai fi obligaţi să aleagă între doi comunişti.

Anunțuri